Acesta este cel mai bun moment al zilei pentru a mânca nuci fără să te îngrași și pentru a profita de toate beneficiile lor.

Nucile sunt foarte benefice pentru organism, dar în același timp foarte bogate în calorii, motiv pentru care diferitele credințe legate de consumul lor ne pot face să credem că acestea favorizează creșterea în greutate. Vă arătăm care este cel mai bun moment al zilei pentru a le consuma fără a vă îngrășa și pentru a profita la maximum de beneficiile lor.

Nuci și fructe uscate, chiar și noaptea

Nucile și fructele uscate sunt concentrate în calorii, dar, în același timp, în nutrienți de calitate care oferă organismului sațietate.

Ele sunt o sursă de grăsimi nesaturate care pot favoriza pierderea în greutate, precum și de fibre și proteine vegetale care ajută la ținerea sub control a foamei.

Din acest motiv, consumul de nuci și fructe uscate nu îngrașă; dimpotrivă, în contextul unei diete echilibrate și în formatul sau preparatul adecvat, ne poate ajuta să slăbim.

Și în acest sens, ele pot fi benefice atât la micul dejun, cât și ca gustare după-amiaza sau la cină, la sfârșitul zilei, deoarece favorizează și o odihnă bună, fiind o sursă de triptofan, care favorizează eliberarea de serotonină în organism.

Dacă le consumăm la începutul zilei, nucile și fructele uscate ne vor ajuta să ținem foamea sub control, dar seara nucile și fructele uscate nu ne îngrașă, ci ne pot ajuta să dormim bine și, din acest motiv, este un moment excelent al zilei pentru a le consuma și a profita la maximum de beneficiile lor.

Cu toate acestea, pentru a nu ne îngrășa prin consumul de nuci și fructe uscate, este esențial să le includem într-o dietă sănătoasă și să le consumăm în cantități adecvate, pentru a nu favoriza excesul de calorii, deoarece un bilanț energetic pozitiv va fi decisiv pentru creșterea în greutate.

Be the first to reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Gaudiadv