Dacă vrei să slăbești, acestea sunt alimentele pe care ești sfătuită să le eviți la micul dejun

Deși micul dejun nu este o masă esențială, mulți dintre noi sunt obișnuiți să îl mănânce, de aceea este esențial să alegem ingrediente de calitate pentru această primă masă zilnică. Din acest motiv, vă arătăm care sunt alimentele importante de evitat la micul dejun dacă vreți să slăbiți.

Mai puține alimente ultraprocesate și mai mulți nutrienți de calitate

Dacă dorim să slăbim și suntem consumatori obișnuiți de mic dejun, este esențial să alegem ingrediente de calitate pentru a controla foamea.

Astfel, este esențial să evităm alimentele care sunt surse de carbohidrați simpli la prima masă a zilei, înlocuindu-le cu alimente care sunt surse de proteine și fibre care sătură ușor și ajută la ținerea sub control a foamei.

Alimentele care sunt surse de zaharuri și făinuri rafinate pot provoca vârfuri de glicemie, stimulează eliberarea de insulină și încurajează astfel căutarea ulterioară a tot mai multă mâncare; nu numai pentru că pot provoca hipoglicemie reactivă, ci și pentru că au putere de dependență în organismul nostru și cresc apetitul sau dorința de a mânca.

În schimb, alimentele din surse de proteine sunt ușor de săturat, stimulează activitatea metabolică și pot contribui, împreună cu alimentele din surse de fibre, la reducerea consumului de alimente după micul dejun.

Prin urmare, dacă dorim să slăbim, este important să avem grijă de calitatea alimentelor pe care le consumăm la micul dejun, încercând să evităm alimentele ultraprocesate de slabă calitate și să dăm prioritate alimentelor proaspete și naturale, care conțin, de obicei, o proporție mai mare de fibre și de nutrienți benefici și sățioși, cum ar fi proteinele.

Pe de altă parte, prezența acestor nutrienți în micul dejun ne va permite să reducem indicele glicemic și să obținem energie pe termen lung sau, cu alte cuvinte, o cantitate adecvată de combustibil pentru organismul nostru pentru restul zilei.

După cum știți, dacă vreți să slăbiți, alimentele care trebuie evitate la micul dejun sunt în primul rând alimentele ultraprocesate sau sursele de făinuri și zaharuri rafinate care pot provoca dezechilibre hormonale și pot duce la creșterea în greutate.

Be the first to reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Gaudiadv