Top nouă alimente pe care să le mănânci înainte de plimbările cu bicicleta

Dieta noastră este esențială ca o completare a efortului fizic, ajutând la obținerea unei performanțe adecvate în timpul exercițiilor fizice. Din acest motiv, vă prezentăm cele mai bune nouă alimente pe care să le consumați înainte de ieșirile cu bicicleta.

Scopul alimentației înainte de efort este de a ne oferi energia necesară pentru a face față mișcării, reducând pe cât posibil nivelul de oboseală și optimizând performanța.

Având în vedere acest obiectiv și pentru a ne însoți antrenamentul sau exercițiile fizice într-un mod bun, vă recomandăm următoarele alimente pe care să le consumați înainte de a pedala:

Apă înainte de toate

O hidratare adecvată este un factor determinant al performanței noastre și ajută la prevenirea dezechilibrelor electrolitice din corpul nostru, care pot fi, de exemplu, cauza crampelor musculare.

Din acest motiv și pentru a preveni oboseala, este esențial un aport adecvat de apă înainte de ieșirea noastră pe bicicletă. Acest lucru poate fi realizat prin intermediul unor preparate sau prin consumul de apă ca atare, împreună cu alte alimente de dinaintea antrenamentului.

Ovăz în diferite formate

Ovăzul este o cereală utilizată pe scară largă în lumea fitness-ului și poate fi folosit sub formă de făină, fulgi sau alte formate, deși este indicat să îl folosim nerafinat.

Este în primul rând o sursă de carbohidrați complecși care furnizează energie pe termen lung pentru organism, contribuind astfel la îmbunătățirea performanțelor pe distanțe lungi.

Combinat cu ingrediente de calitate, ovăzul poate fi o bună alternativă pentru a face față efortului fizic și pentru a minimiza uzura și oboseala.

Cafeaua, pentru a maximiza performanța

Cafeaua este o infuzie care nu numai că ne poate furniza lichide, dar poate acționa și ca un ajutor ergogenic în organismul nostru, datorită conținutului său de cofeină.

Astfel, consumul de cafea înainte de efortul fizic poate reduce nivelul de oboseală, reduce durerile sau rigiditatea și, de asemenea, crește performanța fizică; această infuzie este deci recomandată, dacă suntem obișnuiți cu consumul ei, să o bem înainte de a ieși pe bicicletă.

Banana, o sursă de carbohidrați și electroliți

Banana este unul dintre fructele proaspete cele mai alese de sportivi pentru a fi consumate înainte de efort, deoarece are o proporție mare de carbohidrați, însoțită de o cantitate adecvată de fibre care asigură energie pe termen lung.

Pe de altă parte, bananele, ca și alte fructe proaspete, sunt surse excelente de zaharuri naturale, dar cu un indice glicemic scăzut, ceea ce le face o opțiune excelentă pentru optimizarea performanței cu nutrienți de calitate.

De asemenea, bananele sunt bogate în potasiu, magneziu și alți micronutrienți de calitate, dintre care unii acționează ca electroliți și contribuie la funcționarea sistemului neuromuscular al organismului.

Sultanine sau alte fructe uscate, cu energie concentrată

Strugurii și alte fructe uscate sau deshidratate sunt alternative excelente atunci când suntem în căutarea unei mici gustări energizante, fără a mânca prea mult.

Aceste alimente sunt concentrate în energie și, mai ales, în carbohidrați și zaharuri naturale, și pot fi perfecte pentru a ne reface energia la o oprire înainte de a ne continua tura de ciclism.

Recomandăm un consum moderat, deoarece sunt surse de fibre care, în proporții excesive, pot provoca disconfort gastro-intestinal.

Iaurt natural fără zahăr adăugat

Pentru a însoți celelalte ingrediente, iaurtul natural fără adaos de zahăr este o opțiune excelentă pentru a fi savurat înainte de efort, deoarece poate oferi proteine de calitate cu un procent ridicat de apă și minerale valoroase pentru mușchii noștri, cum ar fi calciul și potasiul.

Acest aliment oferă, de asemenea, un minim de zaharuri naturale care oferă energie organismului și sunt opțiuni excelente pentru a însoți alte surse de carbohidrați de calitate pentru a avea performanțe mai bune și a reduce oboseala în timpul alergărilor lungi.

Be the first to reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Gaudiadv