„Un pliculeț și o tabletă nu funcționează la fel”. Farmacistul avertizează împotriva medicamentelor pentru răceală

Unii tratează „pliculețele pentru răceală” la modă ca pe niște ceaiuri de încălzire sigure. Alții le văd ca pe niște remedii potențial puternice și eficiente pentru simptomele infecției. După cum avertizează Paulina Front, farmacist, ambele grupuri riscă să fie dezamăgite. De ce? Pentru că nu citim prospectele care însoțesc medicamentele și dispozitivele medicale și, mai ales, uităm de existența mărcilor-umbrelă.

„Pliculețele pentru răceală” sunt, fără îndoială, un succes de piață. Cine nu și-ar dori să învingă orice infecție sezonieră sâcâitoare cu ajutorul unei băuturi delicioase? Probabil că cei care se ocupă de marketing au cules bonusuri somptuoase pentru răspândirea acestei forme de tratament. Din păcate, pacienții află abia după ce își golesc portofelul că nu există minuni. La ce funcționează cu adevărat popularele pliculețe? În principal pentru trei probleme.

Cum funcționează pliculețele populare pentru răceală?

Potrivit relatării Paulinei Front, unii pacienți vor să cumpere mai multe tipuri de pliculețe deodată pentru a obține o ușurare rapidă pentru orice. Între timp, marea majoritate ameliorează doar trei simptome: durere, dar mai degrabă de tip generalizat, febră, nas care curge. Ele nu ajută la tuse sau la dificultăți de înghițire, la ruperea oaselor și la gâtul umflat.

Pacienții nu acceptă neapărat acest lucru. De multe ori, pentru febră vor altceva, în comprimate, dar au încredere că un pliculeț îi va ajuta pentru durerea de gât pentru că un medicament cu același nume, sub o altă formă, i-a ajutat cândva. Din păcate, nu este cazul.

Mărcile umbrelă din farmacii – pericolele

  • Oamenii sunt derutați de mărcile-umbrelă din cauza existenței mărcilor-umbrelă, adică a produselor cu ingrediente diferite sub același nume”, avertizează farmacistul. Se întâmplă ca ceva care este doar un antipiretic să se numească la fel ca un preparat antipiretic cu o compoziție bogată și viceversa.

Este foarte convenabil pentru producători că, odată promovată o denumire, care inspiră încredere, aceasta poate ajuta apoi la vânzarea altor produse. Pentru pacienți, nu mai este atât de bine dacă nu citesc compoziția.

Uneori, cineva a luat ceva pentru o anumită afecțiune într-un comprimat și acum vrea „același lucru”, de exemplu pentru o durere în gât, doar că într-un pliculeț.

Be the first to reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Gaudiadv